Get Adobe Flash player

Waktu Saat Ini

BIOS UN

Find us on Facebook

Facebook Groups

SMAN 3 Kuningan    Belajar TIK di Smantika

Staf Tata Usaha



Guru Mata Pelajaran

  

  

Bagaimanakah tampilan website SMAN 3 Kuningan?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategori

Arsip

Drs. Muharam (Pa Aam)

Drs. Muharam

Dika ngaraos syukur bagja tur sugema kuayana rahmat sareng ridho ti Allah SWT. Dina  edisi anu katujuh ieu tiasa nampilkeun guru basa Sunda anu kawilang senior di sakola urang, anu nami Drs. Aam Muharam Maulana Asidan.

Bapa Aam salah sawios wedalan Turki (Turunan Kidul), aslina mah nyaeta lahir di Tasikmalaya, 5 Maret 1958. Dina widang atikan sareng didikan, anjeuna tos biasa ngulik pangarti, ngudag pangalaman, nuntut elmu pangaweruh di lembur batur. Ti ngawitan kelas tilu nepi ka kelas lima SD anjeuna masantren di Serang Banten. Naek ka kelas genep anjeuna ngalih ka Pondok Pasantren “Santri Asromo” gaduhana Bapa K.H. Abdul Halim di Majalengka nepi ka kelas 2 SMP. Lantaran gaduh cita-cita hoyong ngantebkeun dina elmu agama, taun 1976 ngalih deui ka PGA 4 taun di teraskeun ka 6 taun di Tasikmalaya.

Ti leuleutik Pa Aam mikacinta tur resep kana ngamumule budaya Sunda. Anjeuna gaduh karep hoyong janten guru basa Sunda, ku kituna saparantos lulus ti PGA anjeuna neraskeun ka parguruan tinggi IKIP Bandung nyandak jurusan basa Sunda kalayan lulus taun 1983.

Saparantos ngagaduhan SIM (Surat Izin Mengajar) alias Ijazah ti IKP Bandung, anjeuna nimba pagalaman jadi guru di SMA Pasundan sareng di SPG Muhamadiyah Tasikmalaya ti taun 1983 dugi ka taun 1987, janten dosen di paguron luhur Universitas Siliwangi ti taun 1984 nepi ka taun 1987. Pa Aam mutuskeun liren mgajar ti SMA boh ti UNSIL Tasikmalaya kumargi anjeuna ngarasa riweuh ngatur waktu margi harita ti taun 1986 Pa Aam dipercanten ku Pamarentah diangkat janten guru Pagawe Nagri di SPG Negeri Kuningan dugi ka ayeuna.

Kalungguhan anu kungsi dicangking nyaeta janten Pangurus Paguyuban Pasundan Kabupaten Kuningan ti mimiti taun 1992 nepi ka taun 2000; Pangurus Dewan Kesenian Kabupaten Kuningan taun 1996 nepi ka taun 2002; Pupuhu MGMP Basa Sunda SMA Kabupaten Kuningan di taun 2006 nepi ka ayeuna; sareng kapercanten janten Wakasek Urusan Humas SMA Negeri 3 Kuningan Periode 2006-2008.

Sing saha anu hoyong terang tempat-tempat karamat, geura taros bae ka Pa Aam margi anjeuna mah resep pisan kana ngalalana ka tempat nu hera-heraeun sareng tempat-tempat bersejarah. Salian ti resep ngalalana, Pa Aam resep oge kana tulas-tulis. Kayaning sajak, carita pondok, babasan, essay, malah kungsi nyoba nyieun “Buku Unak-Anik Basa Sunda” jeung “Adegan Tata Basa Sunda.”

Pa Aam kiwari parantos kagungan putra lima urang kalayan linggih di padumukan Perum Ciporang. Taun 1994 anjeuna ngadirikeun Seni Bela Diri Hikmatul Iman. Ayeuna paguron H.I. nyebar ka tiap-tiap daerah. Pa Aam gaduh kayakinan rehna hirup tos aya nu ngatur. Jodo, Pati, Bagja, Cilaka mung Allah anu kawasa.

dikutip tina Majalah MARDIKA

Satu Respon untuk Drs. Muharam (Pa Aam)

Tinggalkan Balasan

Alamat surel Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *


*

Anda dapat menggunakan tag dan atribut HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terjemahkan Website

Login Webmail

Username
Password

Kategori

2010/2011 (1)
2011/2012 (11)
2012/2013 (7)
2013/2014 (3)
administrasi (1)
Administrasi KBM (2)
Bank Soal (3)
BAOS (1)
Belajar Excel (3)
Berita Duka (1)
Berita Gembira (11)
Bima Suci (1)
Bitmap (1)
Blanko Nota (2)
Budaya (2)
buku (1)
Bupati (1)
CorelDraw (5)
Desain Grafis (5)
E-Learning (1)
Ekstrakurikuler (9)
Email (2)
Excel (1)
facebook (1)
Fasilitas (7)
Film (1)
Formula (1)
Hari Besar (4)
Hari Raya (1)
Idul Fitri (1)
Intern (3)
Internet (4)
Jadwal (3)
Jaringan Komputer (1)
Jejaring Sosial (1)
Kalendar (1)
Kalender (1)
Kegiatan Rutin (9)
Kelas X (2)
Kelas XI (14)
Kelas XII (12)
Kependidikan (5)
Kesenian (2)
Kisi-Kisi (2)
Konversi Nilai (1)
Kuningan (2)
Label Undangan (1)
latihan soal (1)
LHB (1)
Lomba (8)
Mail Merge (1)
Materi Kelas X (1)
Materi Kelas XI (7)
Materi Kelas XII (5)
Media Pembelajaran (1)
Mengatur Halaman (1)
Microsoft Excel (6)
Microsoft Office (4)
Microsoft Word (2)
Milangkala ka 19 (1)
Nilai Raport (1)
Nota Penjualan (2)
Olah Raga (7)
Page Setup (1)
Pahlawan Nasional (1)
Pencak Silat (1)
Pengetahuan (2)
Penghargaan (1)
Pengumuman (15)
Peningkatan Mutu (9)
Perpisahan (2)
Perpustakaan (4)
Piala Dunia (2)
PowerPoint (2)
PPDB (1)
Presentasi (2)
Profil Guru (1)
PSB & Mutasi (4)
Remedial (3)
Reuni (2)
Semester Ganjil (10)
Semester Genap (5)
Seni (2)
Seni itu Indah (5)
Silabus (1)
Silaturahim (2)
Silaturahmi (3)
Smantika Science Expo (1)
SNMPTN (2)
Soal UAS Ganjil (1)
Soal Ujian Tulis (1)
Tak Berkategori (22)
Tek. Infokom (5)
Teknologi (1)
template (2)
tik (2)
Tip & Trik (4)
Touring (1)
Tradisional (1)
Try Out (1)
Turut Berduka (1)
tutorial (1)
UAS (2)
Ujian Akhir Semester (5)
Ujian Nasional (4)
Ujian Sekolah (2)
Ujian Tengah Semester (3)
Ulang Tahun (7)
Ulangan Umum (6)
UTS (2)
Vektor (1)
yahoo (2)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

My Community

Masukkan email Anda disini untuk bergabung di milis Alumni & Warga Smantika

Candradimuka

Masukkan email Anda disini untuk bergabung di Forum Candradimuka

Gallery Photo

My Power